top of page
DSCF3674.jpg
Ny Orig. ART Black.jpg

OM KUNSTNEREN

Petter Ludvig Nøstdal er en norsk nordmann fra Norge, fortsatt bosatt i Norge.

Men til tross for dette, er Danmark hans hjemland i kunsten.

 

Petter jobber i grenselandet mellom kunnskap og følelser rundt komposisjon og farge, i grenselandet mellom struktur og tilfeldighet, mellom det beviste og det underbeviste og mellom det abstrakte og det figurative. Og dermed kan en også se at uttrykket påvirkes av hverdagen, med sine sorger og gleder.

 

Selve gleden i kunsten ligger i å skape, skape gjennom valg av farger og uttrykket frem til det ferdige bildet. Uttrykke seg gjennom farger i det abstrakte, for så eventuelt å forsterke dette med enkelte figurative elementer. Fargevalgene i det abstrakte blir styrt av både humør, følelser og inspirasjon, og ligger i spennet mellom det mørke/dystre, det lyse/positive og det fargerike/sprudlende.

 

I mange bilder innehar treet en sentral rolle. Treet symboliserer naturens eller livets utvikling og vekst, det naturlige og miljømessige, samt det fruktbare og varige. Det gir oss mennesker beskyttelse mot vind og sol, gjennom le og skygge. Men det gir oss også frukter, materialer, varme og energi. Treet er livet!

Og treet har blitt hans varemerke!

 

Men også bygninger og ulike former/volumer har funnet veien inn i bildene.

Noe av disse er figurative bilder, hvor selve motiv på en måte både er figurativt og abstrakt.

Eller en umulig figur?

Is it possible or impossible?

Is it a construction, or?

 

Petter maler de fleste bildene i akryl på lerret, men har også laget bilder i teknikker som koldnål, etsning, litografi, tresnitt, lino, collagrafi, foto (med og uten kamera), monoprint og i ulike digitalt teknikker.

 

Bildene til Petter har de senere årene deltatt på utallige utstillinger i Norge, Danmark, Frankrike, Spania, Portugal, Italia, Dubai, Brasil og Filippinene. Flere av bildene er også blitt premiert!

bottom of page